Objavljen Međunarodni indeks zaštite prava svojine za 2020. godinu

Vašington, SAD – Alijansa za zaštitu prava svojine, u saradnji sa 122 organizacije iz cijelog svijeta, objavila je ovogodišnje izdanje Međunarodnog indeksa zaštite prava...

Kutak za medije

O nama

Mreža za globalne komunikacije je nevladino udruženje sa sjedištem u Crnoj Gori koje umrežava mlade i nezavisne pregaoce čiji je cilj razvoj slobodnog, odgovornog i prosperitetnog društva.

Osnovni principi i vrijednosti udruženja su građanske slobode, slobodno i otvoreno društvo, vladavina prava, slobodno tržište i preduzetništvo. Članovi Mreže za globalne komunikacije su pojedinci i stručnjaci iz poslovnog, političkog i akademskog svijeta koji ulažu značajne napore u osnaživanju mladih ljudi i njihovih potencijala kroz različite aktivnosti kako u Crnoj Gori, tako i u inostranstvu.

Osnovni zadatak Mreže za globalne komunikacije je da osigura razvoj slobodnog, odgovornog i prosperitetnog društva koristeći se sljedećim aktivnostima: (i) Edukacija i osnaživanje mladih lidera kroz organizaciju različitih radionica, seminara i konferencija; (ii) Pružanje praktične i finansijske pomoći u istraživačkim projektima koji obuhvataju oblasti naših istraživanja; (iii) Jačanje veza između privatnog i javnog sektora kroz analizu javnih politika i zakona, te ukazivanje na ograničenje sloboda koje bi mogle značajno uticati na budući prosperitet društva.

Medijski set i grafike

Preuzmite medijski set i grafike namijenjene samo za novinare.

Česta pitanja i odgovori

Upoznajte se sa radom i filozofijom našeg udruženja.