Laia Comerma o ulozi žene u političkim procesima

Gostujuća predavačica na sedmom predavanju u okviru Škole objektivizma u Crnoj Gori biće Laia Comerma iz Evropske liberalne omladine – LYMEC koja će nam govoriti o praktičnoj strani politike kao i ulozi žene u političkim procesima u Evropskoj uniji.

Laia je posljednjih pet godina uključena u političke procese na međunarodnom nivou kroz akademski i profesionalni angažman u različitim međunarodnim organizacijama. Kroz svoj angažman posebno je posvećena evropskim reformama i integracijama, spoljnoj politici, rodnoj ravnopravnosti i zaštiti manjinskih prava. Velika je zagovornica liberalnih vrijednosti, demokratije, ljudskih prava i vladavine prava.

Trenutno je doktorantkinja u oblasti međunarodnih odnosa, sa posebnim osvrtom na ekonomsku saradnju između EU i Kine, na Institutu za međunarodne studije u Barseloni. Magistrirala je u oblasti međunarodnih odnosa na Londonskoj školi ekonomije i političkih nauka, a osnovne studije je završila u oblasti filosofije, politike i ekonomije na Univerzitetu Pompeu Fabra u Barseloni.

Prethodna objava

Ekonomske slobode od ključnog značaja za otpornost tokom pandemije

Sljedeća objava

Kritičarima (neo)liberalizma

Slične objave
Total
0
Share