Drugo mjesto na takmičenju Evropske resursne banke

Budva/Rim – Na zvaničnoj konferenciji Evropske resursne banke, u organizaciji Austrijskog ekonomskog centra, održanoj 27. maja 2021. godine u hibridnom formatu, Budvanin Ilija Franeta iz nevladinog udruženja Mreža za globalne komunikacije osvojio je drugo mjesto predstavljajući program „Decentralizovana budućnost“.

Program “Decentralizovana budućnost” je inicijativa nevladinog udruženja Mreža za globalne komunikacije koja ima za cilj promociju decentralizovanih rješenja u državnom i privatnom upravljanju resursima. Primarni pažnja programa je usmjerena na upotrebu tzv. blockchain tehnologije u unaprijeđivanju efikasnosti, transparentnosti i održivosti u obavljanju različitih aktivnosti kako u privatnom, tako i u javnom sektoru.

Bilo mi je zadovoljstvo biti dio ovog takmičenja, posebno kao mladoj osobi koja je imala priliku da izlaže pred vrsnim članovima žirija i ljudima koji imaju značajan doprinos u razvoju evropske ekonomije. Zahvaljujem se svima iz Crne Gore koji su prepoznali važnost ovog projekta i koji su neumorno iz dana u dan iskazivali podršku tokom online glasanja. Radujem se što ćemo imati prilike da tokom druge polovine ove godine radimo na projektu koji će zasigurno imati važnost u daljem razvoju crnogorske privrede, ali i javne administracije.

Ilija Franeta

Program će zvanično biti pokrenut u septembru 2021. godine. Prvi događaj je planiran u Budvi, a tokom šestomjesečne kampanje je takođe planirano da isti budu održani u gotovo svim opštinama u Crnoj Gori, ali i u regionu. Tokom ovih događaja, donosioci odluka i preduzetnici imaće priliku da se pobliže upoznaju sa benefitima ‘blockchain’ tehnologije i rješenjima koja mogu unaprijediti sveopšti poslovni ambijent.

U finalu takmičenja, renomirani petočlani žiri, sastavljen od uglednih ekonomista i preduzetnika iz Evrope, donio je odluku o tri najbolja rješenja koja je Evropska resursna banka nagradila sa neophodnim finansijskim resursima za pokretanje projekata. Takođe, ove godine, je i publika imala priliku da iskaže svoje mišljenje u izboru najboljih rješenja, a program „Decentralizovana budućnost“ je završio na prvom mjestu sa 45 hiljada glasova, ili 49% od ukupno svih pristiglih glasova. Ipak, prva nagrada je, zahvaljujući boljem kotiranju kod članova žirija, ove godine otišla u Ekvador za projekat koji se bavi jačanjem ekonomskih sloboda u ovoj državi.

Prethodna objava

Koliko košta nacionalni ponos?

Sljedeća objava

Liberalna demokratija je u opasnosti

Slične objave
Total
0
Share